OlaszCamping   Lakókocsibérlés Olaszországban

Camping élet

Itt szeretném leszögezni, hogy csak azt írom le, amit mi a családdal éltünk-élünk meg.

Elárulom, hogy nagyon meglepődtem, mikor gyermekeink nem nagyon akartak velünk lenni. Mi, magyarok sokan fordulunk meg ebben a kempingben és bizony a gyerekek nagyon hamar ismerkednek egymással. Napközben szinte a medence volt a menő, este 8 órától viszont a gyerek-diszkóban múlatták az időt. Szegények, mindig izzadtan vonultak be, annyira „táncolnak”. Hozzáteszem, egy begyakorolt koreográfiával vonulnak fel az animátorok. Imádják a gyerekeket. Hetente egyszer (azt hiszem pénteken, de olykor csütörtökön is) csak az animátorok rendezésében előadás van: kabaré 4-5 nyelven (sajnos csak magyar nincs, de így is érthető, aki nem beszél nyelvet), táncelőadás, vetélkedő is szokott lenni: külön gyerekeknek és külön felnőtteknek. Itt minden arról szól, hogy az itt nyaraló családok tényleg jól érezzék magukat.

Madár-csicsergésre ébredve nagyon keveseknek adatik meg. Gyerekkoromban volt ilyenben részem, de az régen volt. Reggelizés után irány a medence. Dél - 1 óra körül irány a kocsihoz, készíteni kell az ebédet. Ekkor elővesszük a bográcsot vagy a grillt. Míg készül az étel, addig a gyerekek visszamennek a medencébe, de ilyenkor szigorúan csak a gyerekbe, mert azért az ördög nem alszik (plussz az animátorok is mindig ott vannak).

Mondjuk szieszta időszakban nem lehet hangoskodni, de ezt azért próbáljuk elmagyarázni a gyerekeknek.

Ebéd után vagy a medencénél fekszünk vagy kocsiba ülve elmegyünk „bevásárolni”. És itt most egy kicsit megállnék: A SUPERMERCATOBAN SZEBB HÚST KAPUNK, MINT ITTHON, HAZAI ÁRON! Vannak termékek, amelyek olcsóbbak Olaszországban, mint itthon, így mi már kitapasztaltuk, hogy feleslegesen nem hozunk magunkkal sem húst, sem zöldséget. Fűszert viszont igen, hiszen a hazai ízek azért ott nem dominálnak. Sajnos sem túrót, sem tejfölt nem lehet ott kapni, ezt néha viszünk magunkkal, meg egyéb honi sajátosságokat, de nem viszünk le semmi felesleges élelmiszert. (Olaszországban lévő munkatársunk elárulja, hogy pontosan hol érdemes vásárolni.) A DINNYE PEDIG OLCSÓBB ÉS FINOMABB AZ OLASZOKNÁL!!! Naponta ettünk meg egy egészet.

Estére befújtuk magunkat jó alaposan szúnyogriasztóval, mert az sajnos rengeteg van. Így ajánlatos több flakon szúnyogriasztót magunkkal vinni, akár a lakókocsiba is az elektromosból (kapható Olaszban is, de drága nagyon). Miután ezzel megvoltunk, irány a gyerek-medence melletti terület, ahol kezdődik az esti műsor. Majd ha eljött a 22:00 óra, akkor irány vissza a „hálókörletbe”, és még elfoglaljuk magunkat: kártyaparti!

Minden nap egy élvezet ebben a kempingben, hiszen nagyon érdekes emberekkel találkozunk, sok élmény ér és végre a gyerekeket el tudom kergetni magam mellől. Akár pihenhetek is nyugodtan, mert tudom azt, hogy jó helyen vannak, nagy bajt nem tudnak okozni senkinek. Meg különben is, mi is voltunk gyerekek.

 

Egyetlen hátrány van csupán a kempingnek: olyan messze van néha a mosdó!!! Bár a lakókocsikban van fürdőszoba, senki nem vállalja a tisztítást és a szállítást. Így abban egyeztünk ki, hogy mindenki a közös helyiséget használja. Van néha futás, de ez belefér. Aki viszont kerékpárt bérel vagy esetleg visz magával…..

És akkor most itt jön a sport.

Sportolási lehetőség nagyon sok van: kosárlabdapálya, focipálya hagyományos füves és műfüves  – a műfüvest csak engedéllyel lehet használni, teniszpálya –bérelni kell, asztalitenisz, strandröplabda, tollaspálya, olimpiai medence, ugrótorony - 7 emeletes, minigolf, bérelhető kerékpár is a recepción. Animátorok különböző fitness órákat tartanak ingyen: jóga, vizi-aerobic, zumba, hastánc, gyerekfoci, felnőtt foci.

Olykor Olimpiát rendeznek, érdekes csapatok alakulnak ki: itt gondolok a nagyon vegyes csapatokra, mint pl. olasz+német+holland+magyar vagy más nemzetiség-keverékek. A magyar nem beszél nyelvet, csak mutogat, a többiek pedig próbálnak nagyon elmagyarázni neki dolgokat. Jó kis muri!

Szóval gyakorlatilag mindenre van lehetőség, egyedül konditerem nincs, de nem is kell. Minden szabad ég alatt történik, hiszen ezért van nyár, nem?

Nem szaporítom tovább a szót, nagyon nagy élmény a kemping élet. Aki városi gyerek volt vagy az, annak különösen ajánlom. Ebben a közegben átértékelheti az ember, hogy igazából milyen körülmények között él. Én itt nagyon sok mindent átértékeltem: nem fontos, hogy a tévé folyton bekapcsolva legyen, nem hiányzott az internet, és a telefonom sem csörgött egyfolytában. Rájöttem arra, hogy mennyi felesleges holmim van itthon, és a kreativitás sokkal inkább előtérbe kerül.

 

Remélem, ez a kis beszámoló meghozza a kedvet egy ilyen nyaraláshoz. Én nagyon-nagyon boldog nyaron vagyok túl, és bízom benne, hogy még sok ilyen csodálatos nyaram lesz.

Üdvözlettel: Timcsi